Crack do programu

Wysłana - 08-19-2009, 14:00
Zanto
Gość

Może i jestem trochę ciemny ale nie wiem co to znaczy i do czego służy coś takiego jak crack do programu ? Kupiłem sobie program i miałem problemy z jego odpaleniem, no wchodziłem na forum a tam właśnie pisało że musżę załatwić sobie crack do programu. To o co chodzi ? czy nie wystarczyło że kupie sobie program w sklepie ?

Wysłana - 12-05-2009, 23:08
4Fun_Mega_:D
Senior Member

gratulacje kupiłeś nie orginalny program , zwróć go... i wywal kompa za okno.. znaczy.. idź do innego sklepu i kup orginalny program! o ja pierdole.
 Wysłana - 01-08-2010, 15:25
Niezarejestrowany
Gość

z jakiej strony mozna sciagnac cracka do cholery???
 Wysłana - 01-27-2010, 16:06
Niezarejestrowany
Gość

Crack to pewnego rodzaju virus , az tą różnicą , że crack ma tobie pomóc w przeciwieństwie od virusa. Z tym , ze crack zabiera ci licencje na ten program ../// Ale mowimy o cracku crack to dokładnie :
Crack (z ang. pęknięcie, szczelina) to sposób na przełamanie technicznych zabezpieczeń głównie oprogramowania, gier komputerowych, rzadziej sprzętu komputerowego, w sytuacji gdy jest to działanie nielegalne.

Znany jest powszechnie jako niewielkich rozmiarów program (zazwyczaj łata) służąca do omijania zabezpieczeń w innych programach przez unieszkodliwienie procedur zabezpieczeń np. procedur sprawdzających numer seryjny programu, klucz sprzętowy, płytę kompaktową itp. Istnieją również cracki pozwalające na obejście ograniczeń wersji demo lub trial programów i gier najczęściej poprzez podmienienie pliku *.exe programu lub jego głównych składników. <a .exe to nic innego jak format w jakim jest zapisany plik / Aplikacja bądz program filipmazur111@o2.pl jesli czgos nie wiesz spytaj / Dział : informatyka
 Wysłana - 02-27-2010, 13:26
Bajcar
Junior Member

no i co podacie ta strone skad mozna tego craca sciagnac???
 Wysłana - 03-18-2010, 10:06
fatek23
Senior Member

Dokładnie kupujcie programy oryginalne a jak was nie stać to bierzczie darmowe wersje programów i problem z głowy

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum