kremacja zwłok

Wysłana - 04-02-2009, 01:19
radi
Gość

Siemka czy ktoś powie mi jak wygląda taka profesjonalna kremacja zwłok ? Wiem że to może trochę dziwne ale zawsze byłem ciekaw jak takie coś się robi oraz jacy ludzie pracują w krematoriach możecie mi uchylić rąbka tajemnicy i przedstawić takie osoby ?

Wysłana - 09-18-2009, 18:15
Niezarejestrowany
Gość

Jak wygląda kremacja zwłok to zależy od tego w jakim krematorium jest przeprowadzane spopielenie, a konkretnie w jaki piec jest wyposażone krematorium. Najfatalniej jeżeli kremacja jest przeprowadzana w Cremeringu w Głogowie, Klepsydrze w Łodzi, czy Parku Pamięci w Rudzie Śląskiej - tam są amerykańskie piece i pali się kilka ciał w piecu na raz... Nieco lepiej jest w takich krematoriach jak Walicki,ale tam też się cuda dzieją: kremacja w 50 min. itd. Najlepiej to wygląda w komunalnych krematoriach np: Wrocław - tam są sztywne procedury i szwedzkie piece - to wystarczająca gwarancja rzetelnej kremacji. Jeszcze gdyby do tego dołożyć profesjonalne podejście dla klienta wszystko byłoby super. Piszę o tych krematoriach bo w nich sam byłem kilkakrotnie i wiem jak te krematoria funkcjonują.
 Wysłana - 12-03-2009, 07:42
Niezarejestrowany
Gość

Z tego co czytam w necie to warto korzystać z krematoriów z szwedzkimi piecami kremacyjnymi, bo przynajmniej najmniej szkodzą środowisku, no i technologia jest na odpowiednim poziomie. Wstydzę się za tych którzy korzystają z krematoriów z piecami ze Stanów, których już nawet tam, po aferze Tri-State [a="http://www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=artykul&id=1245"]kremacja[/a] nie można używać - zob. amerykańska Wikipedia. Takie krematoria gdzie się pali zwłoki równocześnie powinny być zakazane w Polsce!!!
 Wysłana - 03-15-2010, 16:34
Niezarejestrowany
Gość

zobacz film o kremacji i krematoriach na stronie: http://tabopolska.pl
 Wysłana - 06-02-2010, 10:29
Niezarejestrowany
Gość

a jak jest w krematorium w bytomiu?
 Wysłana - 09-27-2010, 23:45
Niezarejestrowany
Gość

Cytat:
Napisał Niezarejestrowany Zobacz post
z pewnością...GORĄCO !
 Wysłana - 03-07-2011, 18:52
Znudzony
Gość

W amerykańskich piecach nie pali się kilka ciał na raz, bo po prostu jest to nieetyczne i niemożliwe. Ta brzydka, oraz jakże poniżej pasa, plotka została puszczona przez konkurencyjne firmy, aby utrudnić życie właścicielom z Łodzi, Głogowie i komukolwiek kto kiedykolwiek będzie posiadał ten piec.
Jeżeli chodzi, o ekologię, o którą się tak wszyscy martwicie to piece szwedzkie, czeskie, amerykańskie wszystkie, rozumiecie? Wszystkie, mają odpowiednie filtry. Zabrzmię trochę jak hipochondryk, ale nie wierzcie wszystkiemu co czytacie w internecie.
Uff... Pozdrawiam
 Wysłana - 03-26-2011, 11:49
Niezarejestrowany
Gość

Cytat:
Napisał Niezarejestrowany Zobacz post
Zdecydowanie nie polecam tego krematorium, jest wyposażone w czeskie piece kremacyjne, które dymią i zanieczyszczają środowisko, ale nie to jest największą wadą tej spopielarni zwłok. Robi się tam kasę a nie kremację. Oznacza to że po to aby zaoszczędzić na serwisie, częściach zamiennych i kosztach pracy robi się tam fikcyjne kremacje, a zakłady pogrzebowe są z tego zadowolone bo dostają prochy po kremacji w ciągu 30 min.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum