krzywy nos

Wysłana - 03-20-2009, 13:21
Daru
Gość

Jak na chłopaka może to nie jest poważny problem ale po wypadku z dzieciństwa mam krzywy nos. Myślałem o tym czy nie da się zrobić jakiejś operacji żeby nos był normalny i wyglądał tak jak wcześniej ? Jak wam się wydaje czy jest możliwość zrobienia czegoś takiego czy raczej nie ma na to szansy ?

Wysłana - 03-23-2009, 12:46
Malenki
Gość

Oczywiście że jest możliwość zrobienia takiej operacji ale czy jest sens ? Czy warto narażać swoje zdrowie takie akcje ? Nie lepiej było by przeżyć to życie będąc sobą w 100 % /
 Wysłana - 05-18-2009, 21:31
Niezarejestrowany
Gość

Też mam taki problem i tez zastanawiam sie nad operacją. Ci którzy maja ładne - proste nosy nigdy nie będa wiedzieli jak czują się ci ktorzy mają krzywe.. więc prosze u nie pisac żeby zostać sobą w 100% do końca życia...
 Wysłana - 05-19-2009, 08:27
gahi
Gość

Ja także mam krzywy nos ale postanowiłem sobie zrobić operację i mam termin ustalony na koniec czerwca, akurat zrobiłem to w takim momęcie jak wyjeżdżam na studia więc w nowym otoczeniu już będę znany jako ten z prostym i normalnym nosem.
 Wysłana - 03-03-2010, 09:31
yess
Junior Member

No wiesz, dziś zabiegi takie są popularne i nie sądze aby go ktoś wytykał- to złe, że chce dobrze wyglądać? i to z przyczyn wypadku a nie himery jakiejś. Mój ojciec jest taksiarzem i go kiedyś pobili i połamali nos, też sobie zrobił. W warszawskim Centrum Malia mu zrobili, zero powikłań szybko opatrunki zdjęli, wiec jak szukasz kogoś dobrego to tam uderzcie.
 Wysłana - 04-06-2010, 00:08
Niezarejestrowany
Gość

właśnie...Ci co mają ładny, prosty nos nie wiedzą co czuje osoba z garbatym, skrzywionym... przede wszystkim dyskomfort. Sama mam garba na nosie i czuje się z tym bardzo źle... nie lubie, gdy ludzie widzą mnie z profilu.
Garba nie mam od urodzenia. Jakieś trzy lata temu przy remoncie spadła prosto na mój nos gruba deska.. miałam rozcięty troche ale nie było to nic takiego groźnego aby jechać z tym do lekarza. hmm a po paru tygodniach żałowałam, że tego nie zrobiłam :/ bo wyszedł mi garb... na początku myślałam, że on zejdzie ale niestety tak się nie stało. Mam teraz 16 lat i zmiana dzień coraz bardziej przeszkadza mi mój nos.

Czy nie ma innej rady niż operacja plastyczna? garb nie jest aż tak wielki ale średni... może można byłoby go nastawić u lekarza albo coś? Prosze o wskazówki i zrozumienie...

pozdrawiam.
 Wysłana - 05-23-2011, 21:49
Niezarejestrowany
Gość

witam, jestem p\własnie tydzien przed taka operacja, zawsze bylam zadowolona ze swojego wygladu tylko wlansie ten nochal mnie oszpecał, dlatego zdecydowalam sie zrobic zabieg, kosztuje 1500 zl, jednak ejszcze nie wiem czy mam go refundowany czy tez nie, jak bedzie potrzeba to opisze caly zabieg ;)

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum