Tabletki na kaca

Wysłana - 02-26-2009, 00:25
Mycha
Gość

Co sądzicie o tabletkach na kaca? tyle się ich teraz porobobiło we wszystkich sklepach, głównie w monopolowych... nie wiem czy to działa, zawsze szkoda mi było kasy... ale ostatnio miałem takiego mega kaca, że wziąłbym wszystko... ale wolałbym napierw, żebyście mi odpowiedzieli czy to naprawdę działa...

Wysłana - 01-12-2010, 10:28
Niezarejestrowany
Gość

Te tabletki naprawdę działają, choć możliwe, że zależeć może to od naszego organizmu. Ja ostatnio wzięłam KC-24 i pomogło, jednak trzeba wziąć ich kilka 3-4 kapsułki. Przestała mi boleć głowa i wracałam powoli do siebie. Moja siostra była zaskoczona, że tak szybko podziały one na mnie, zazwyczaj męczyłam się z kacem cały dzień.
 Wysłana - 01-12-2010, 19:07
Niezarejestrowany
Gość

Tabletki, które nie dopuszczają do wystąpienia kaca musiały po coś zostać stworzone :) Ja nigdy im nie wierzyłam, ale jak podczas wesela pani młoda dała mi 3 tabletki KC24, a po przebudzeniu czułam się dobrze, to wtedy uwierzyłam w ich działanie :) A dodam, że wtedy wypiłam bardzo dużo czystej wódki, bo jak to na weselu toasty były co chwilkę :D
 Wysłana - 01-27-2010, 17:43
Niezarejestrowany
Gość

Znam działanie tych tabletek KC24, a pierwszy raz je wypóbowałam, jak szłam na urodzinową imprezę do koleżanki - wiedziałam, że tam będzie się lał alkohol strumieniami, a na drugi dzień miałam jechac na wieś, a więc musiałam normalnie funkcjonować.
Zażyłam sobie 2 tabletki przed piciem i o dziwo na drugi dzień pojechałam na ta wieś :D
 Wysłana - 02-16-2010, 15:45
joanna29
Gość

Poczytałam sobie w necie o KC24 i brzmiało to bardzo logicznie, więc stwierdziłam że spróbuję. Wzięłam 2 tabletki w czasie picia alkoholu i rzeczywiście na drugi dzień ani mnie głowa nie bolała, ani nie wisiałam na kibelku. Te tabletki rzeczywiście są skuteczne.
 Wysłana - 02-24-2010, 13:59
Niezarejestrowany
Gość

Mnie najbardziej podoba się w tych tabletkach to, że na drugi dzień po piciu nie "trzęsie mi się żołądek"... nie wiem jak to wytłumaczyć, ale mój kac to nie jest ból głowy - oczywiście chce mi się pić/suszy mnie, ale głównie cała się trzęsę w środku i mam wrażenie, że żołądek wykonuje obrót o 360 stopni :P
Dodam, że rzadko piję, a już upijać się, to praktycznie w ogóle się nie upijam.... no może zdarzy mi się 2-3 razy w roku, ale nie więcej i zazwyczaj jak już, to upijam się niewielkimi ilościami alkoholu :D
 Wysłana - 02-24-2010, 17:29
joanna29
Gość

To jesteś bardzo ekonomiczną gościówą:)
Znalazłam w necie że są różne tabletki na kaca i tak:
KC24 itp. bierze się przed lub w czasie picia alkoholu, tabletki te wspomagaja metabolizm alkoholu.
Alkaprim itp. stosuje sie na drugi dzień po imprezie aby głowa nie bolała i organizm wrócił do równowagi.
Aspargin preparat z potasem, dobrze wpływa na serce i mięśnie.
Ranogast gdy pojawia się zgaga poalkoholowa.
 Wysłana - 02-27-2010, 15:59
Niezarejestrowany
Gość

No ja nie wiem czy śmiać się z tego powodu czy płakać, bo z jednej strony aby się upić nie potrzebuję dużo alkoholu przez co nie tracę kasy. No, ale z drugiej strony to jest niezły obciach upić się 2-3 drinkami, czy połową butelki czerwonego wina i to w przeciągu kilku godzin :D

Poza tym dziękuję mojej poprzedniczce za wytłumaczenie działania tabletek typu kc24, Alka-prim etc...... przydadzą się te informacje :)
 Wysłana - 03-16-2010, 16:43
Niezarejestrowany
Gość

Też nie wierzyłem w działanie tych cudownych specyfików, dopóki nie spróbowałem KC-24. Wziąłem 3 tabletki bezpośrednio przed piciem i rano czułem się zupełnie nieźle, głowa nie bolała i ogólnie byłem świeży, jakbym nic nie pił :D Od teraz przed każdą większą imprezką biorę sobie te tabletki, tylko kupuję je w aptece Juventa w Manufakturze u nas w Łodzi bo tam mają je najtaniej ;)

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum